Diligentia, het podium voor cabaret

Diligentia is hét podium voor cabaret, comedy en kleinkunst. Het theater heeft een veelzijdige programmering vol artiesten die ieder op een eigenzinnige manier humor gebruiken om hun verhaal te vertellen. Een verhaal dat kan schuren, hartstikke absurd is, waarin je je kunt herkennen of dat je laat huilen van het lachen. Diligentia gelooft namelijk in de krachtige én ontkrachtende werking van humor.

Het theater heeft een brede en ondiepe theaterzaal, die interactie tussen de artiest en het publiek goed mogelijk maakt en daardoor uitermate geschikt is voor cabaret. Hoewel de theaterzaal er met de rode, pluche stoelen en gouden details traditioneel uitziet, zie je op het podium vernieuwende artiesten die niet bang zijn om waar nodig met tradities te breken.

Diligentia is gevestigd in een monumentaal pand op het Lange Voorhout. In 1805 werden er twee zalen in het pand gebouwd waar de Koninklijke Maatschappij voor Natuurkunde vergaderde en hun onderzoeken ontwikkelden en presenteerden. Dit deden zij onder de naam ‘Diligentia’. Vanaf 1821 verhuurde de Koninklijke Maatschappij de zalen ook aan een nieuw gezelschap, Concert in Diligentia, dat klassieke concerten verzorgde. In 1853 werden de twee zalen samengevoegd tot één zaal; de brede en ondiepe zaal zoals die nu nog steeds in het theater te zien is.

Diligentia is niet alleen een theater, maar ook de ideale locatie voor zakelijke evenementen. Dankzij de theaterzaal, verschillende foyers en kamers biedt het pand veel mogelijkheden. Lees hier meer over de verhuur van onze theaters.