Theater PePijn, waar klein groots wordt

In Theater PePijn zie je een divers aanbod aan cabaretiers, stand-uppers en kleinkunstenaars. Vernieuwend, gedurfd, experimenteel en confronterend werk krijgt hier een podium. Het theater werd in 1964 opgericht door cabaretier Paul van Vliet en is sindsdien een plek waar bezoekers nieuwe talenten en nieuw materiaal kunnen ontdekken. Inmiddels is het een vertrouwde try-out plek voor gevestigde cabaretiers en een inspirerend podium voor aanstormende talenten.

Met z’n retro uitstraling, cabaretbibliotheekje, platenspeler en uitgebreide vinylcollectie is Theater PePijn een bijzondere ontmoetingsplek. Het theater heeft slechts ruimte voor zo’n 100 bezoekers, een klein podium en een nog kleinere kleedkamer, maar is groots in beleving. Juist in zo’n kleine setting kun je artiesten van dichtbij meemaken. Soms kom je een artiest na zijn show zelfs tegen aan de bar.

Het theater is gevestigd in een oud pakhuis aan de Nieuwe Schoolstraat en kent een rijke historie. Het begon allemaal met Paul van Vliet, die samen met Liselore Gerritsen, Ferd Hugas, Judith Bos en pianist Rob van Kreeveld zijn eerste professionele ensemble oprichtte: Cabaretgroep PePijn. Het initiatief groeide uit tot een theater dat niet meer weg te denken is uit de Nederlandse cabaretwereld. In 2001 werd Theater PePijn overgenomen door Diligentia. Met Paul van Vliet als Nestor van het Nederlandse cabaret en ereburger van Den Haag kreeg de Stichting Theaters Diligentia & PePijn er een waardevol adviseur bij. Lees hier meer over de geschiedenis van Theater PePijn.

Theater PePijn is niet alleen geschikt voor theatervoorstellingen, maar ook voor kleine (zakelijke) bijeenkomsten. Je vindt hier meer informatie over Theater PePijn als evenementenlocatie.