Kaartverkoop

Koop gemakkelijk kaarten online.

 • Je ontvangt e-tickets om thuis te printen en/of QR-codes voor de telefoon.
 • Kaarten afhalen aan de kassa kan alleen tijdens openingstijden. Je kunt de kaarten ook hardcopy thuis gestuurd krijgen (+ € 4,50).
 • De kassa is op dinsdag t/m vrijdag open van 13.00 tot 16.00 uur. Op voorstellingsavonden opent de kassa 3 kwartier voor aanvang van de voorstelling.
 • De kassa is telefonisch bereikbaar op 070-3610540 (optie 1).
 • Betalingsmogelijkheden: iDEAL en Podium Cadeaukaart.
 • Heb je kaarten met CJP-korting gekocht? Vergeet niet je CJP-pas te tonen bij de toegang tot de voorstelling.
 • In zowel Diligentia als in Theater PePijn geldt: pin-only. 
 • In Diligentia is het toegangsticket inclusief garderobe en een drankje. 
 • Voor iedere bestelling worden servicekosten in rekening gebracht. 

Servicekosten per bestelling
Online: €3,90 
Telefonisch: €4,50
Aan de kassa: €4,50
Verzendkosten hard copy kaarten: €4,50

Uitverkocht en wachtlijst
Voor sommige uitverkochte voorstellingen kun je je inschrijven voor de wachtlijst. We vermelden dit bij de voorstelling. Inschrijven kan tot twee weken van tevoren. We informeren wachtenden zodra er stoelen beschikbaar komen. Dit doen we door een mail met betaallink direct toe te sturen. Wanneer je niet kunt betalen binnen de gestelde termijn, vervalt de betaallink en maken we de 'volgend wachtende' blij.

Omruilen?
Kaarten omruilen kan tot twee weken voor de datum van de betreffende voorstelling. Kaarten kunnen worden omgeruild voor een tegoedbon of een andere voorstelling in Diligentia of Theater PePijn. Restitutie van het bedrag is niet mogelijk. De kosten voor het omruilen zijn €3,90 per kaart. Omruilen kan telefonisch via 070 3610540 (bereikbaar van dinsdag t/m vrijdag tussen 13.00 en 16.00 uur) of via service@diligentia-pepijn.nl.

Kaarten uit kortingsacties kunnen niet worden omgeruild. Het retourneren van kaarten is niet mogelijk. 

Smart Tickets
Voor sommige voorstellingen maken wij gebruik van Smart Tickets. Hiervoor heb je een smartphone nodig met de Ticketmatic App. Lees hier meer over Smart Tickets.

Kaarten (ver)kopen via derden
Als je verhinderd bent en het omruilen van de toegangskaart(en) niet meer mogelijk is, staat het je vrij om deze door te verkopen. Zowel het doorverkopen als het kopen van kaarten via onofficiële verkooppunten is altijd op eigen risico. Smart Tickets kunnen niet worden doorverkocht.

Naast de officiële online-verkooppunten bestaan er websites die op grote schaal kaarten opkopen en doorverkopen. Als bezoeker betaal je via deze websites meer voor een toegangskaart dan de oorspronkelijke prijs. Ook blijkt dat niet alle kaarten gegarandeerd toegang geven. Dit doorverkopen gebeurt altijd zonder toestemming van de artiest of de organisator. Zij ontvangen dus geen extra geld met jouw aankoop van (te) dure kaarten! Theaters Diligentia en PePijn verkopen alleen toegangskaarten voor de prijs die met de artiest is afgesproken.

In het vervelende geval dat een voorstelling -soms last minute- geannuleerd moet worden, informeren wij ons publiek per mail en telefonisch, waarna de restitutieprocedure in gang wordt gezet. We kunnen het publiek dat via een andere website gekocht heeft niet traceren. Voor restitutie van die ticketprijs dien je contact op te nemen met het betreffende online verkooppunt. Let dus goed op waar je online toegangskaarten koopt.

Meer info: www.weetwaarjekoopt.nl

Kwijt of vergeten?
Je kunt bij de kassa, tot een half uur voor de voorstelling, een herprint aanvragen.
De kosten zijn €3,90 per kaart.

Kortingen

 • CJP-leden krijgen €1,50 korting per toegangsticket in Diligentia en €1,00 in Theater PePijn. Toon je CJP-pas bij de kaartcontrole.
 • Met de Ooievaarspas krijg je 50% korting. De Ooievaarspas is uitsluitend te gebruiken bij koop aan de kassa op vertoon van de pas.
 • Met een We Are Public-lidmaatschap kun je sommige voorstellingen gratis bijwonen. Op de website van We Are Public vind je welke voorstellingen dit zijn. Vanaf 3 kwartier voor aanvang van de voorstelling kunnen We Are Public-leden een ticket ophalen bij de kassa (zolang de voorraad strekt). Het is niet mogelijk om We Are Public-tickets vooraf te reserveren. 

Cadeaukaarten
Theaters Diligentia en PePijn werken samen met Podium Cadeaukaart. Dit is de enige cadeaukaart die wij accepteren. Zowel online als aan de kassa kun je toegangskaarten met de Podium Cadeaukaart bestellen. Op de achterzijde van de pas zit een vakje om open te krassen zodat 4 cijfers zichtbaar worden. Deze code heb je nodig bij het online kopen van de toegangskaarten.

De Podium Cadeaukaart is te koop aan de kassa van Diligentia.

Pin-only
Zowel in Diligentia als in Theater PePijn kun je uitsluitend met pin betalen.

Toegankelijkheid

Rolstoelgebruikers
Diligentia is volledig toegankelijk voor rolstoelen. In de zaal zijn rolstoelplaatsen beschikbaar. Om die te reserveren stuur je een mail met de datum, de voorstelling en het telefoonnummer waarop je overdag bereikbaar bent naar service@diligentia-pepijn.nl met als onderwerpregel 'Rolstoelplaatsen'. Wij nemen dan telefonisch of per mail contact met je op. De mailbox wordt gecontroleerd op dinsdag t/m vrijdag tot 16.00 uur.

Het gehandicaptentoilet is per lift bereikbaar. Er zijn 3 parkeerplaatsen voor gehandicapten recht voor de ingang van Diligentia. Deze plaatsen zijn publiekelijk beschikbaar en kunnen niet gereserveerd worden.

Theater PePijn heeft rolstoelplaatsen in de zaal. De sanitaire voorzieningen zijn in het kleine theatertje weliswaar best ruim, maar tot onze spijt helaas (nog) niet rolstoeltoegankelijk.

Assistentie tijdens je bezoek
Heb je tijdens je bezoek assistentie nodig, bijvoorbeeld bij het in- en uitkomen van de zaal of het vinden van je stoel? Onze medewerkers helpen je graag. Je kunt je bij aankomst melden aan de kassa of van tevoren alvast een mail sturen naar service@diligentia-pepijn.nl

Slechthorenden
Diligentia beschikt over een installatie voor slechthorenden. Het systeem werkt op een radiofrequentie (persoonlijke ringleiding). Deze is op de avond van de voorstelling af te halen bij de garderobebalie.

Borrelarrangement

Maak je theaterbezoek bij Diligentia compleet met een borrelarrangement. Je krijgt dan een extra drankje naar keuze (naast het drankje in je ticket) en een variatie aan kleine snacks, zoals:

 • Blokjes kaas
 • Olijven
 • Truffel chips
 • Gemengde noten (met wasabipinda's)

Bij bestelling van twee borrelarrangementen of meer, serveren we die na afloop van de voorstelling op een gereserveerde tafel. Bestel je één borrelarrangement? Dan haal je deze na de voorstelling af bij de bar en kun je zelf een tafel uitkiezen.

Een borrelarrangement kost €7,50 per persoon en is alleen verkrijgbaar in Diligentia.

Hoe te bestellen?
Het borrelarrangement kun je bij een groot aantal voorstellingen online meebestellen met de kaarten. Deze mogelijkheid verschijnt na het selecteren van de stoelen. Op de avond zelf geef je bij binnenkomst aan de kassa door welke drankjes je wenst.

Last minute een borrelarrangement bijbestellen?
Dat kan. Meld je daarvoor voorafgaand aan de voorstelling bij de kassa.

Restaurants in de omgeving

Palmette
Op vertoon van je theaterkaartje krijg je 10% korting op je zelf samen te stellen 3- of 4-gangenmenu bij Palmette. Het menu is te bestellen vanaf 17.30 uur. Er wordt altijd rekening gehouden met de starttijd van de voorstelling en eventuele allergieën en/of dieetwensen.


Angie’s Kitchen Beers & Bites
Bij Angie's Kitchen Beers & Bites krijg je een verrassingsmenu van 3 gangen met korting op vertoon van je theaterkaartje. Er wordt altijd rekening gehouden met de begintijd van de voorstelling. Het restaurant raadt aan om vóór 18.00 uur te reserveren als je voor het 3-gangenmenu kiest, zodat je genoeg tijd hebt om rustig van het diner te genieten.

Dekxels
Dekxels serveert een lekker 4-gangenmenu naar keuze. Reserveer uiterlijk 2,5 uur voor de start van de voorstelling, zodat je op tijd bij het theater bent. Dekxels ligt op zo'n 5 minuten lopen van Theater PePijn en 10 minuten van Diligentia.

Cottontree City
Geniet van een 4-gangenmenu bij Cottontree City. Je kunt het Theatermenu boeken via de Reserveer-knop op de website van Cottontree.

We raden aan om van tevoren een tafel te reserveren, zodat je zeker weet dat er (op tijd) plek is. Je kunt reserveren via de website van het betreffende restaurant.

Ontdek Den Haag

Maak van je bezoek een dagje uit of weekend weg. Den Haag kent veel geschiedenis en cultuur, je bent zo op het strand en in de duinen en in de binnenstad vind je tal van bijzondere winkels. 

Het Museumkwartier
Diligentia en Theater Pepijn liggen midden in het culturele hart van de stad: het Museumkwartier. Hier vind je 14 culturele hotspots bij elkaar. Van Dutch Design tot fashion en van oude meesters tot theater. 

Ontdek het Museumkwartier

Humor in Kunst
Met de Humor In Kunst-audiotours ontdek je kunst door de ogen van cabaretiers. 

Ontdek Humor in Kunst

Route en parkeren

Diligentia ligt aan het Lange Voorhout 5, 2514 EA Den Haag.

Theater PePijn ligt aan de Nieuwe Schoolstraat 21-23, 2514 HT Den Haag. (Achter Hotel des Indes en parallel aan de Denneweg)

Route per auto
Plan je volledige reis via Google Maps:

Parkeermogelijkheden
Er zijn 3 parkeerplaatsen voor gehandicapten recht voor de ingang van het theater van Diligentia. Deze zijn publiekelijk beschikbaar en kunnen helaas niet gereserveerd worden.

Er zijn verschillende parkeergarages op loopafstand van beide theaters:

Openbaar vervoer
Kijk op 9292.nl voor de meest actuele reisinformatie. Trams en bussen in de buurt van beide theaters zijn tram 1, 9, 15 en 16 en bus 24 en 28.

Bezoekersvoorwaarden

Theaters Diligentia en PePijn verklaren de Algemene Bezoekersvoorwaarden van de VSCD van toepassing op al onze diensten. Deze Algemene Bezoekersvoorwaarden zijn op 27 september 2021 bij de griffie van de Rechtbank in Amsterdam gedeponeerd onder nummer 50/2021 en gepubliceerd op de website van de VSCD.

Kaarten omruilen?
Kaarten omruilen kan tot twee weken voor de datum van de betreffende voorstelling. Kaarten kunnen worden omgeruild voor een tegoedbon of een andere voorstelling in Diligentia of Theater PePijn. De kosten hiervoor zijn €3,90 per kaart. Kaarten uit kortingsacties kunnen niet worden omgeruild. Het retourneren van kaarten is niet mogelijk.

Arriveren na aanvang
Om te voorkomen dat andere bezoekers en/of de artiest(en) gestoord worden tijdens de voorstelling, is er na aanvang geen toegang meer tot de zaal. Als de voorstelling een pauze heeft, kunnen laatkomers vanaf de pauze de voorstelling bijwonen.

Voorstellingsannulering 
Indien een voorstelling vanuit ons wordt geannuleerd, stellen wij je zo spoedig mogelijk op de hoogte per e-mail. Bij een voorstellingsannulering krijg je het bedrag van de gekochte toegangstickets, inclusief betaalde boekingskosten, exclusief afhandelings- en creditcardkosten, retour. Dat kan alleen per bank. Restitutie duurt circa 10 werkdagen. Het retourbedrag herken je onder de naam 'Mollie payments' of 'Diligentia & PePijn'.

Hoe gaat dat proces precies in zijn werk?

 • Je ontvangt bij annulering een mail waarin we vragen om je IBAN.
 • Iedere geannuleerde voorstelling wordt apart behandeld.
 • Let op de uiterlijke datum voor restitutieaanvraag die in de mail vermeld is. Restitutie neemt, gerekend vanaf die datum, 10 werkdagen in beslag.
 • Gebruik altijd uitsluitend de restitutie-button die in de mail opgenomen is.
 • Heb je jouw toegangskaarten destijds betaald aan de balie en/of met een Podium Cadeaukaart? Restitutie kan ook dan alleen via de button in de mail.
 • De restitutie-button brengt je in een veilige omgeving waar je IBAN en ordernummer gekoppeld kunnen worden.
 • Telefonisch het banknummer doorgeven wordt om veiligheidsredenen sterk afgeraden.
 • Twijfel je aan de echtheid van de mail? Bel di. t/m vrij. tussen 13.00 en 16.00 uur ons servicenummer: 070 3610540 (optie 1).
 • Wil je jouw tickets doneren? Daar worden we blij van! Restitutie en donatie zijn echter gescheiden administratieve trajecten. Maak altijd eerst de restitutie in orde en doneer daarna via deze pagina.
Privacyverklaring & Cookies

Stichting Theaters Pepijn & Diligentia (hierna: “het Theater”) verwerkt alle persoonsgegevens zorgvuldig en in overeenstemming met de wet. Graag geeft zij hierover de volgende informatie.

1. Verantwoordelijke
Verantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens is Stichting Theaters Pepijn & Diligentia, Lange Voorhout 5 (2514 EA) te ‘s-Gravenhage, ingeschreven in het handelsregister met nummer 27005190.

2. Doel van en rechtsgrond voor de verwerking
Het Theater verwerkt de persoonsgegevens voor de volgende doeleinden:

Het uitvoeren en/of verwerken van reserveringen en de verkoop van theaterkaartjes en andere producten;
Om klanten de door hen gekochte kaarten en eventuele andere producten te kunnen toesturen en om klanten nader te kunnen informeren met betrekking tot een voorstelling waarvoor de klant een kaart heeft gereserveerd en/of gekocht;
Voor marketing activiteiten van het Theater, meer specifiek om klanten te kunnen informeren over het Theater, de voorstellingen van het Theater en andere producten en diensten van het Theater;
Om nieuwsbrieven toe te kunnen sturen aan klanten die zich daarvoor hebben aangemeld;
Voor klanttevredenheidsonderzoek met het oog op programmering en het bepalen van doelgroepen;
De naleving van wettelijke verplichtingen;
Met het oog op archivering in het algemeen belang, wetenschappelijk of historisch onderzoek of statistische doeleinden zoals bedoeld in artikel 89 AVG;
Rechtsgrondslag voor de verwerking is het aangaan en uitvoeren van overeenkomsten die het Theater met u sluit en de behartiging van gerechtvaardigde belangen van het Theater en van haar klanten en derden. Voor het verzenden van de e-mailnieuwsbrief en het plaatsen van cookies vraagt het Theater toestemming. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken.

3. Welke persoonsgegevens; bron
Het Theater verwerkt onder andere de volgende persoonsgegevens: NAW-gegevens, geslacht, geboortedatum, telefoonnummer, emailadres, bankgegevens, functie, en overige informatie die noodzakelijk is met het oog op haar dienstverlening of één van de andere onder 2 genoemde verwerkingsdoeleinden.

Het Theater verkrijgt de persoonsgegevens meestal omdat de klant deze zelf aan haar bekendmaakt bij de aankoop van een kaartje voor een evenement voor het Theater. De klant verstrekt persoonsgegevens die essentieel zijn voor de verkoop (deze zijn verplicht) en eventueel andere (niet verplichte) persoonsgegevens.

4. Ontvangers van de persoonsgegevens
Het Theater deelt persoonsgegevens niet met derden, tenzij dit nodig is voor één van de onder 2 genoemde verwerkingsdoeleinden. Persoonsgegevens kunnen mede worden gedeeld met ingeschakelde opdrachtnemers zoals bijvoorbeeld onze ticketing leverancier. Indien dergelijke opdrachtnemers verwerker zijn zoals bedoeld in artikel 4, sub 8 AVG, sluit het Theater in alle gevallen een schriftelijke verwerkersovereenkomst.

5. Doorgifte van persoonsgegevens buiten de Europese Unie
Alle persoonsgegevens worden door het Theater niet doorgegeven buiten de Europese Unie.

6. Bewaartermijn
Wij bewaren de gegevens niet langer dan noodzakelijk is met het oog op de onder 2 genoemde verwerkingsdoeleinden.

7. Rechten
De klant heeft het recht om het Theater te verzoeken om inzage in eigen gegevens. Indien de gegevens onjuist, onvolledig of niet relevant zijn, heeft de klant het recht om wijziging of aanvulling ervan te verzoeken. Ook heeft de klant het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van deze gegevens en om het Theater te verzoeken om de gegevens te wissen.

Voor zover de verwerking is gebaseerd op jouw toestemming, heb je te allen tijde het recht om de toestemming in te trekken. Intrekking doet geen afbreuk aan de rechtmatigheid van de verwerking op basis van de toestemming vóór de intrekking daarvan.

Indien je gebruik wilt maken van de hiervoor genoemde rechten kun je contact opnemen met het Theater per brief of e-mail via de hieronder genoemde contactgegevens. Het Theater neemt een besluit op je verzoek binnen vier weken.

De klant heeft daarnaast het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthoudende autoriteit. De bevoegde toezichthoudende autoriteit is de Autoriteit Persoonsgegevens (www.autoriteitpersoonsgegevens.nl).

8. Wijzigingen Privacyverklaring
Het Theater houdt zich het recht voor te allen tijde wijzigingen aan te brengen in deze privacyverklaring overeenkomstig geldende wet- en regelgeving. Controleer daarom deze website van tijd tot tijd om te zien of er veranderingen zijn opgetreden.

9. Contact
Voor vragen of opmerkingen over de verwerking van persoonsgegevens, en om gebruik te maken van hierboven genoemde rechten, kun je contact opnemen met het Theater via:

Theaters PePijn & Diligentia
t.a.v. de privacycoördinator
Lange Voorhout 5
2514 EA Den Haag
privacy@diligentia-pepijn.nl

Cookies

Een cookie is een tekstbestand dat door de browser op de harde schijf van de computer wordt opgeslagen. De meeste webbrowsers accepteren automatisch cookies, maar doorgaans kun je de instelling van de browser wijzigen om dat te verhinderen. Als je geen cookies wilt ontvangen, kijk dan onder de Help-functie van de Internet-browser om te zien hoe je alle cookies kunt blokkeren. Je kunt ook een seintje ontvangen voordat een cookie wordt opgeslagen.

Omschrijving soorten cookies
Bij het bezoeken van de website kunnen de volgende cookies worden geplaatst:

PHPSESSID We slaan tijdelijk informatie van je sessie op. Hierdoor hoef je bijvoorbeeld een formulier niet opnieuw in te vullen als je een pagina herlaadt.

_gid Een cookie van Google Analytics om bezoekers voor 24uur te kunnen herkennen.

_dc_gtm_UA-20281879-1 Zorgt er voor dat scripts van Google Tag Manager geladen kunnen worden.

1P_JAR Dit cookie is van Google en wordt gebruikt om naar aanleiding van recente zoekopdrachten en eerdere interacties aangepaste advertenties op sites van Google te laten zien.

IDE Dit cookie is van Google DoubleClick en wordt gebruikt om te checken of cookies geaccepteerd zijn, gepersonaliseerde advertenties te tonen die gebaseerd zijn op eerdere bezoeken aan de website en daarnaast meet dit cookie de interactie met advertenties.

NID Dit cookie is van Google en wordt gebruikt om advertenties aan te passen op Google-sites. Daarnaast wordt dit cookie wordt gebruik om de meest recente zoekopdrachten, de eerdere interacties met de advertenties of zoekresultaten van een adverteerder te onthouden.

YSC, Visitor_info1_live, Pref, Remote_sid
Deze cookies zijn van YouTube (Google) en deze cookies bieden de mogelijkheid om video’s op YouTube te bekijken.

_ga Dit cookie is van Google Analytics en wordt gebruikt om unieke bezoekers te registreren. Daarnaast wordt dit cookie wordt gebruikt om de echtheid van het bezoek vast te stellen

GPS Dit cookie is van YouTube en wordt gebruikt om de de locatie op mobiele telefoons te bepalen

OTZ Dit cookie is van Google Analytics en wordt gebruikt om websiteverkeer bij te houden.

_gmb_ga_test
Dit cookie is van Google Analytics en wordt gebruikt om advertenties weer te geven die relevant zijn voor de bezoeker en haar interesses. Daarnaast wordt dit cookie gebruikt om de effectiviteit van de advertentiecampagne te meten.

Consent YouTube (Google) slaat hierin de goedkeuring voor het gebruik van third party content in frames op Third party cookies.

Op onze website zijn buttons opgenomen om webpagina’s te kunnen promoten (“liken”) of delen (“tweeten”) op sociale netwerken als Facebook en Twitter. Deze buttons werken door middel van stukjes code die van Facebook respectievelijk Twitter zelf afkomstig zijn. Door middel van deze code worden cookies geplaatst. Wij hebben daar geen invloed op. Lees vooral de privacyverklaring van Facebook respectievelijk van Twitter (welke regelmatig kunnen wijzigen) om te lezen wat zij met jouw (persoons)gegevens doen die zij via deze cookies verwerken.

Contact 

Mail naar service@diligentia-pepijn.nl of neem contact op via onderstaand formulier.

Telefoon
Kassa - 070 3610540 (optie 1) 
Bereikbaar van dinsdag t/m vrijdag tussen 13.00 en 16.00 uur.

Kantoor - 070 3610540 (optie 2) 
Voor niet kassa-gerelateerde vragen, bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 en 17.30 uur.

Contactformulier

Het e-mailadres is niet correct