MECCORE STRING QUARTET (Polen)

Wojciech Koprowski - viool, Aleksandra Bryla - viool, Michal Bryla - altviool, Marcin Mączyński - cello
stichting voor Kamermuziek Den Haag
di 16 apr 20:15 - 22:30
di 16 apr
20:15 - 22:30
  • di 16 apr
    20:15 - 22:30
    Diligentia
  • Servicekosten: €3,50

Met zijn optreden in december 2018 in Diligentia maakte het Meccore kwartet de aanprijzing waar van Günter Pichler (Alban Berg Quartet) als het beste Poolse kwartet ooit. Hun samenwerking begon in 2007 en sindsdien is hun ster gerezen in eigen land en daarbuiten met optredens op de grote internationale concertpodia.

Voor zijn innovatieve benadering van de muziek wordt het kwartet geprezen. Het studeerde onder meer bij leden van het Alban Berg Quartet, Cuarteto Casals en het Artemis Quartet en de leden van het kwartet leiden inmiddels ook zelf studenten op aan de conservatoria van Poznan, Warschau en Krakau. Het kwartet treedt ook geregeld op voor radio en televisie en laat van zich horen op de bekende kamermuziek festivals. Ze hebben ook als eerste Poolse strijkkwartet opgetreden op een Holocaust Remembrance Day in de Duitse Bondsdag.

www.meccorequartet.com
 
Programma
Beethoven       Strijkkwartet nr. 4 opus 18
Penderecki       Strijkkwartet nr. 3
Schubert          Strijkkwartet nr. 15 opus 161, D887

Tickets met korting
Bezoekers met een Ooievaarspas en studenten kunnen tickets kopen met korting. Deze tickets zijn uitsluitend aan de kassa van Diligentia verkrijgbaar op vertoon van de Ooievaarspas of een studentenkaart. 

Tarieven
Ooievaarspas: €20,00
Studenten: €5,00