BARBICAN QUARTET (Engeland)

Amarins Wierdsma - viool, Kate Maloney - viool, Christoph Slenczka - altviool, Yoanna Prodanova - cello
stichting voor Kamermuziek Den Haag
di 19 dec 20:15 - 22:30
di 19 dec
20:15 - 22:30
  • di 19 dec
    20:15 - 22:30
    Diligentia
  • Servicekosten: €3,50

In september 2022 won het kwartet de 1e prijs op de ARD International String Quartet Competition, opgeluisterd met een eigen promotiefilmpje op YouTube! Hun spel wordt gekenschetst als fijn gestructureerd en virtuoos uitgebalanceerd waar het moet en vol vreugde, razernij en pit waar het kan.

Dit keer aanstormend talent met het Barbican Quartet. Opgericht in 2014 als studenten aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen konden zij zich na hun debuut in Wigmore Hall al in 2018 winnaars noemen van de St. Martin‘s in the Fields Music Competition om vervolgens in 2019 internationaal naam te maken met de 1e en de publieksprijs op de internationale Joseph Joachim Chamber Music Competition in Weimar.

In Nederland is het kwartet zeer actief, onder andere met optredens op het Amsterdamse Grachtenfestval, in het Concertgebouw en in december 2022 ook buiten de steden van de randstad. Sinds kort treedt het ensemble op als artist in residence bij de Nederlandse Strijkkwartet Academie in Amsterdam. Het ensemble wordt (financieel) ondersteund, onder meer door de Royal Philharmonic Society (UK) en het Nationaal Muziek Instrumenten Fonds (Nederland).

Tickets met korting
Bezoekers met een Ooievaarspas en studenten kunnen tickets kopen met korting. Deze tickets zijn uitsluitend aan de kassa van Diligentia verkrijgbaar op vertoon van de Ooievaarspas of een studentenkaart. 

Tarieven
Ooievaarspas: €20,00
Studenten: €5,00