SHAER TRIO (Israël/Nederland)

Jeroen Dupont - viool, Emanuele Silvestri - cello, Ishay Shaer - piano
stichting voor kamermuziek Den Haag
di 23 jan 20:15 - 22:30
di 23 jan
20:15 - 22:30
  • di 23 jan
    20:15 - 22:30
    Diligentia

Ishay Shaer (1983) is een van de toonaangevende pianisten van zijn generatie, met lovende kritieken voor zijn recitals en voor zijn optreden bij de grote internationale orkesten. Hij studeerde bij leermeesters als Daniel Barenboim en Vladimir Ashkenazy. De afgelopen jaren heeft hij zich ook toegelegd op de kamermuziek, met bijv. Quirine Viersen en Liza Ferschtman.

Na zijn eerste vioollessen bij Coosje Wijzenbeek studeerde de violist Jeroen Dupont (1987) bij Vera Beths. Hij soleerde later onder meer bij het Concertgebouw Kamerorkest. In 2019 gaf hij in de Kleine Zaal een recital met Dina Ivanova (laureaat Franz Liszt pianoconcours 2017). Hij speelde daar een eigen voor deze gelegenheid gecomponeerd werk. Hij bespeelt een viool gebouwd door Giovanni Grancino (Milaan, 1714), in bruikleen gegeven door het Nationaal Muziek Instrumenten Fonds.

Emanuele Silvestri (1973) is sinds 2021 solocellist bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Hij kan bogen op veel concoursprijzen. Hij treedt ook op bij bekende Europese orkesten, onder grote dirigenten als Ricardo Chailly. In de kamermuziek is hij actief met tal van ensembles en musici, bijv. met het Jerusalem Quartet.

Programma
Schubert - pianotrio nr. 1 opus 99
Van Nieuwkerk - pianotrio (nog in wording, op te dragen aan Ishay Shaer)
Ravel - piano Trio

Tickets met korting
Bezoekers met een Ooievaarspas en studenten kunnen tickets kopen met korting. Deze tickets zijn uitsluitend aan de kassa van Diligentia verkrijgbaar op vertoon van de Ooievaarspas of een studentenkaart. 

Tarieven
Ooievaarspas: €20,00
Studenten: €5,00