Specials

Wij zetten -naast de voorstellingen van vele topcabaretiers- een aantal SPECIALS op het podium. Door onze programmeur samengestelde voorstellingen met een thema. Altijd rond Cabaret, Stand-Up Comedy en/of Kleinkunst.
Speciaal voor jou. Om je te laten delen in dàt waar wij voor staan: aandacht voor de ontwikkeling van cabaret, van talent en meer keuze voor ons publiek.

We nodigen je uit om af en toe je nek uit te steken. Om te vertrouwen op onze expertise. Kom en zie de coryfeeën van de toekomst. Wij ontdekken ze voor je en bieden ze ons podium. We dagen je uit om eens iets anders dan anders te doen. Dat we daarbij bijvoorbeeld irreguliere theatertijden niet schuwen, is voor ons zo logisch als wat.

Bekijk onze thema's

Bekijk onze thema's

Bekijk onze thema's

Bekijk onze thema's

Bekijk onze thema's


Over Diligentia

Waar zich ooit de achtertuin bevond van een huis aan de Hoge Nieuwstraat staat sinds ongeveer 1645 dat wat nu hèt cabaretpodium van Den Haag is.

In 1805 werden er aanvankelijk twee zalen gebouwd in opdracht van de Koninklijke Maatschappij voor Natuurkunde. De natuurkundigen ontwikkelden, vergaderden en presenteerden er hun onderzoeken onder de naam Diligentia. De twee zalen zijn in 1853 samengevoegd tot één zaal. Aan dit feit ontleent het huidige theater Diligentia zijn unieke  brede en ondiepe zaal, die uitermate geschikt is voor interactie en dus voor cabaret. 

Vrienden

Het bieden van een professioneel podium aan cabaret nemen wij graag serieus.
Bij ons spelen daarom niet alleen de bekende, grote namen, maar ook nieuwe, aanstormende talenten. Daarbij komt, we zijn graag een theater voor de stad Den Haag, op alle dagen van de week en op tijdstippen…die voor de Hagenaars interessant zijn.

Onze ambities zijn helder en we presenteren dus met regelmaat nieuwe, eigen producties.
Podium PeP, Comedy Club, FUDGE, Future Generation en Start-Up Comedy zijn daar -inmiddels vertrouwde- mooie voorbeelden van. In 2019 pakken we verder uit met Silent Comedy, Summer of Laugh en PEPER Cabaretfestival.
Zo geven we ons publiek een blik op diverse genres, op de toekomst met nieuwe coryfeeën en op de mogelijkheden die het theater biedt.

Wij hebben een zetje nodig om onze ambities waar te kunnen maken. Daarvoor doen we een beroep op pure liefhebbers van cabaret.
Voor  €100,- per jaar ben je een VRIEND van Diligentia en Theater PePijn. Wij maken er voor onze vrienden een win-win situatie van:

  • Vrienden kopen hun kaarten al voor de twee officiële kaartverkoopmomenten per seizoen (max. 4 per voorstelling). Je wordt van de datum per mail op de hoogte gebracht. Met die voorsprong kunnen wij je verzekeren van toegangskaarten voor de grootste cabaretiers.
  • Vrienden kunnen kaarten zonder kosten omruilen tot uiterlijk twee weken voor de datum van de oorspronkelijke voorstelling.
  • Vrienden ontvangen (soms een paar keer per seizoen) een speciale nieuwsbrief met exclusieve aanbiedingen.
  • Vrienden vermelden wij op een prominente plek in de foyer van Diligentia. Daarmee onderstrepen wij onze vriendschap, want daar zijn we trots op!
  • We organiseren informatieve bijeenkomsten, speciaal voor Vrienden. Uitnodigingen daarvoor ontvang je per mail.

Je kunt vragen met betrekking tot het Vriendenlidmaatschap mailen naar: vrienden@diligentia-pepijn.nl

Vriend worden

Dit veld is verplicht
Uw e-mailadres is niet correct ingevoerd

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht