Een bijzondere voorstelling over de afschaffing van de slavernij

Cabaretier Jeffrey Spalburg maakt samen met DJ Phantom een comedyvoorstelling over de afschaffing van de slavernij. Want hoewel steeds meer mensen kennis maken met Keti Koti, is er ook nog veel onduidelijk. Over hoe dat ging. Over wat we vieren. En waarom dat nu nog steeds belangrijk is. Jeffrey vertelt over de bijzondere voorstelling.

Wat kunnen we verwachten bij de Keti Koti Conference?
Jeffrey: "Een leuke avond uit, waar je hard kunt lachen en ook nog iets van opsteekt. Een snelkookpan met grappen, beelden en muziek."

Waarom wilde je een cabaretvoorstelling over de afschaffing van de slavernij maken?
Jeffrey: "Ik merkte dat er steeds meer belangstelling was voor ons koloniaal verleden en over Keti Koti in het bijzonder. Ik heb vorig jaar een boek geschreven over onze familiegeschiedenis en zag veel raakvlakken met mijn werk op het podium als comedian. Toen dacht ik: waarom combineer ik die twee niet? Met humor kun je veel bereiken."

Wat hoop je te bereiken met deze nieuwe voorstelling?
Jeffrey: "In ieder geval veel publiek! En dan echt iedereen. Het is een voorstelling geworden die misschien niet eindigt wanneer het doek is gevallen maar ook aanzet om het er ook nog verder met elkaar over te hebben. Hoe tof zou dat zijn?!"

Voor wie is deze voorstelling bedoelt? Wie moet deze voorstelling echt zien?
Jeffrey: "Iedereen die van cabaret houdt, iedereen die nieuwsgierig is waarom de dingen vandaag de dag zo zijn zoals ze zijn. Iedereen met belangstelling over hoe we samen verder moeten, iedereen met een open blik naar de toekomst."

Is er nog iets wat we meer moeten weten over de Keti Koti Conference?
Jeffrey: "De voorstelling wordt gemaakt door #TeamFATU. De langstlopende comedyshow in Nederland. We zijn heel trots dat we voor deze speciale voorstelling de samenwerking zijn aangegaan met VJ Bikkel, die al eens samen met T-Pain, Rick Ross, Wizkid, Future en Burnaboy het podium deelde."

 • Keti Koti Conference

  De comedyvoorstelling over het afschaffen van slavernij
  Met Jeffrey Spalburg en DJ Phantom
  wo 26 jun 20:15 - 21:30
  Diligentia
  wo 26 jun
  20:15 - 21:30
  Tickets