Fotografie: JNP Photography

Keti Koti Conference

De comedyvoorstelling over het afschaffen van slavernij
Met Jeffrey Spalburg en DJ Phantom
wo 26 jun 20:15 - 21:30
wo 26 jun
20:15 - 21:30
  • wo 26 jun
    20:15 - 21:30
    Diligentia

Wacht even: een cabaretvoorstelling over de afschaffing van de slavernij? Precies! Is dat niet veel te lang geleden? Zou kunnen! Daar heb ik toch niks mee te maken? Toch wel! Wij allemaal. Omdat wij nu eenmaal in Nederland wonen.

Steeds meer mensen maken kennis met Keti Koti, het verbreken van de ketenen. Een steeds grotere groep weet zelfs waar het voor staat: de dag dat Nederland de slavernij afschafte. Dat is feest. Voor iedereen. Want geen weldenkend mens kan vóór slavernij zijn. Veel is ook nog onduidelijk. Over hoe dat ging. Over wat we vieren. En waarom dat nu nog steeds belangrijk is.

MC Jeffrey Spalburg en DJ Phantom, onder andere bekend van FATU, gaan graag het gesprek aan met de zaal. Ze weten als geen ander hoe je op een hilarische en tegelijkertijd inhoudelijke manier contact legt met je publiek. Ongeacht wie er voor je zit. In deze comedyspecial worden Jeffrey en DJ Phantom ondersteund door de beelden en animaties van VJ Bikkel. Ze nemen je vanuit het heden mee terug, maar kijken vooral vooruit.  

Wat vieren we met Keti Koti? Waar staat het voor? Wat is de erfenis van ons koloniaal verleden op vandaag de dag? Hoe geven we dat een plek en nog belangrijker; hoe gaan we samen verder? Want de enige weg is vooruit. Ken je verleden en wees klaar voor de toekomst. Het is tijd om de ketenen te verbreken en toch meer te verbinden met elkaar.

  • Laat je meeslepen in de ‘Keti Koti Conference’
  • Begrijp waarom we samen ons verleden delen
  • Zoek de verbinding op

In Diligentia is je ticket inclusief garderobe en een drankje in de pauze of na afloop.

De ‘Keti Koti Conference’ van Jeffrey Spalburg is verfrissend en mag een blijvertje worden.

de Volkskrant
Fotografie: Jean van Lingen