Fotografie: Carin Verbruggen & Ferry Drenthem Soesman

Boys Won't Be Boys wint Winq Culture Award 2024

Theaterhappening Boys Won't Be Boys heeft dit jaar de Winq Culture Award gewonnen. Queer magazine Winq reikt de Winq Diversity Awards jaarlijks uit aan mensen die zich inzetten voor de zichtbaarheid en acceptatie van de Nederlandse regenbooggemeenschap. 

De Culture Award is bedoeld voor culturele initiatieven die een unieke kijk bieden op de kleurrijke complexiteit van de regenboogfamilie. Het Boys Won't Be Boys team nam de award op 27 mei in ontvangst van hoofdredacteur Martijn Kamphorst. Het initiatief krijgt de prijs, omdat zij zich al jaren inzetten om de mannelijke norm te doorbreken. 

Boys Won't Be Boys is ontstaan uit de wens van Rikkert van Huisstede. Hij wilde meer ruimte creëren voor jongens en mannen om buiten het krappe ideaalbeeld van de man te stappen. Inmiddels is het initiatief uitgegroeid tot een groot maatschappelijk theaterproject waar meer dan 100 spelers en vele jongeren de ruimte krijgen om zich in vrijheid uit te spreken als mens en theatermaker.

Rikkert en een aantal spelers vertellen wat Boys Won't Be Boys voor hen betekent

Videocredits: Emma Pot

Boys Won't Be Boys Comedynight

Boys Won't Be Boys staat op 22 juni bij ons in Diligentia met een Comedynight waar krappe hokjes keihard aan diggelen worden geslagen. Cabaretiers Teun van den Elzen, Marco Lopes en Victor Luis van Es sluiten zich bij de wervelende theaterhappening aan. Samen met de andere spelers spreken zij zich op een kunstzinnige manier uit over hun relatie tot mannelijkheid, identiteit en seksualiteit.

Line-up: Rikkert van Huisstede, Victor Luis van Es, Teun van der Elzen, Marco Lopes, Julian Bohn, Lito Mabjaia, Mark Kortland en Sjaid Foncé.

 • Boys Won't Be Boys Comedynight

  Met Rikkert van Huisstede, Victor Luis van Es, Teun van den Elzen, Marco Lopes en nog veel meer
  za 22 jun 20:15 - 22:00
  Diligentia
  za 22 jun
  20:15 - 22:00
  Tickets