Cabaretier Paul van Vliet (87) overleden

Cabaretier Paul van Vliet is op 87-jarige leeftijd overleden. De familie van de cabaretier meldt dat hij na een kort ziekbed op dinsdagavond 25 april overleed in zijn woonplaats Den Haag. Van Vliet werd gedurende zijn lange carrière vooral bekend door zijn iconische typetjes, zoals Majoor Kees en Baron Taets van Avezaethe. Veel liedjes van de cabaretier werden hits.

Van Vliet begon zijn carrière met het Leidsch Studenten Cabaret waarmee hij talloze voorstellingen in binnen- en buitenland maakte. In 1964 richtte hij samen met Liselore Gerritsen, Ferd Hugas, Judith Bos en pianist Rob van Kreeveld zijn eerste professionele ensemble op: Cabaretgroep PePijn. Het initiatief groeide uit tot Theater PePijn, een theater dat niet meer weg te denken is uit de Nederlandse cabaretwereld. Zonder Paul geen PePijn en zonder Theater PePijn geen plek in Den Haag voor cabarettalenten die podiummeters moeten maken voor ze kunnen doorbreken.

In 2001 werd Theater PePijn overgenomen door Diligentia. Met Paul van Vliet als Nestor van het Nederlandse cabaret en ereburger van Den Haag kreeg de Stichting Theaters Diligentia & PePijn er een waardevol adviseur bij.

"Paul van Vliet heeft enorm veel betekend voor onze theaters en het cabaretlandschap. Zonder hem had Theater PePijn niet bestaan. We zullen ons Paul herinneren als een bijzonder warm, betrokken persoon en een getalenteerde en gedreven artiest die met zijn werk een onvergetelijke indruk maakte", aldus Marco Esser, ad interim directeur van Theaters Diligentia & PePijn.

In beide theaters ligt een condoleanceregister waarin bezoekers een boodschap kunnen achterlaten voor de nabestaanden van Paul van Vliet. In Theater PePijn kan dit voor en na voorstellingen. In Diligentia is het register open tijdens openingstijden van de kassa (dinsdag t/m vrijdag 13.00 - 16.00 uur) en rondom de voorstellingen.