Fotografie: Annemieke van der Togt

Maak kennis met Anne Neuteboom

In haar derde avondvullende voorstelling “speelt übermillennial Anne Neuteboom een geraffineerd spel met het publiek”, aldus Het Parool. Een overtuigende en grappige voorstelling vol wijze lessen. ‘Effe niet met je mening’ is op 17 november te zien in Diligentia.

Interview met Anne

Heb je altijd al op het podium willen staan?
Anne: "Nee. Vroeger was ik heel verlegen. Maar écht verlegen. Eigenlijk nog steeds wel een beetje. In mijn vrije tijd doe ik graag alsof ik niet besta. In een volgend leven hoop ik te reïncarneren als een lambrisering of een stuk plint. Het voelt weleens aan alsof ik op het podium moet staan op doktersvoorschrift. Behalve dan dat geen enkele dokter zo’n paardenmiddel zou voorschrijven om extraverter te worden. Alsof je een been afzet voor een kalknagel."

Waar haal je de inspiratie voor je voorstellingen vandaan?
Anne: "Alles waar ik me om verbaas of kwaad om maak in m’n eigen leven en alle absurde dan wel vieze associaties die ik daarbij heb. Mijn voorstellingen zijn best maatschappelijk geëngageerd, maar dan moet je wel door de poep en plas humor heen luisteren."

Wat vind je het leukst aan op het podium staan?
Anne: "Soms heb je van die avonden dat alles ineens samenvalt en tijd vervaagd, dat iedereen in die zaal op dezelfde frequentie lijkt te zitten. Dat zijn van die momenten dat je voelt dat je leeft. Pak even een teiltje, want ik ga nu iets goors zeggen: dat doet kunst, verbinden."

Welke cabaretiers bewonder je?
Anne: "Dit is lastig, want hoe meer ik gezien heb en hoe langer ik zelf op het podium sta, hoe meer ik bij iedereen wel aspecten van diens materiaal of vakmanschap bewonder en van leer. Als dit zo door gaat, weet je dat er een dag komt dat je Robert Jensen alsnog gaat waarderen. Brr, niet aan denken."


Trailer 'Effe niet met je mening'

Leer Anne alvast wat beter kennen

"Een piemel, is dat misschien een soort talisman?"

- Anne Neuteboom
Column Mezza Weekendmagazine (AD)