Allround Medewerker Theatertechniek

Per direct, 32 tot 36 uur

Ben je een theatertechnicus, een teamspeler met ambitie en op zoek naar een leuke baan? Lees dan zeker verder.
Theaters Diligentia en PePijn zijn de leukste cabarettheaters van Nederland. We zijn trots op onze benoeming tot Theater van het jaar 2018/2019 en werken er hard aan om die titel waar te blijven maken. Onderaan zie je hoe we dat (met jou erbij) voor elkaar krijgen.

Hoe ziet jouw functie eruit?
Als Medewerker ben je samen met de andere technische collega’s dagelijks verantwoordelijk voor de technische voorbereiding en uitvoering van een cabaretvoorstelling, een zakelijke evenement of een eigen productie. Je stelt het publiek, de artiesten en hun technici of onze zakelijke klanten altijd centraal. Samen met je team zorg je voor (eenvoudig) onderhoud aan de gebouwen en je bent of wordt ook bedrijfshulpverlener. Team techniek zorgt voor een soepel verlopende voorstelling of een geslaagd evenement. We vinden (reis-)ervaring belangrijk, maar ben je net klaar met je opleiding en kun je ons overtuigen van jouw kwaliteiten? Dan zijn wij bereid om in jouw ontwikkeling te investeren en vinden we het ontbreken van werkervaring geen breekpunt.

De vaste kern van het team bestaat -inclusief jou en het hoofd van de afdeling- uit 6,5 man/vrouw en wordt op drukke dagen aangevuld met oproepmedewerkers. Uiteraard zijn de werkdagen en -tijden wisselend, inclusief zon- en feestdagen. Juist daarom, is het prettig wanneer je woont in (de directe omgeving van) Den Haag. De theaters Diligentia en PePijn vormen een kleine organisatie. Het leuke is dat je daarmee ook ruimte krijgt om jouw functie zelf vorm te geven binnen de gestelde kaders en doelstellingen. We zijn benieuwd naar jouw initiatieven, ideeën en ambities. Of je nu een maand of een aantal jaren bij ons werkt, de stem van iedere medewerker wordt gehoord.

Herken jij jezelf?

 • Je hebt al bewezen kwaliteiten op het gebied van licht-, audio- en/of videotechniek.
 • Je weet al het nodige van de verschillende installaties op en rond het podium en je kunt die beheren, programmeren, bedienen en onderhouden.
 • Je hebt een breed technisch inzicht. Je kunt dus als allrounder meewerken in het team en zelf een technisch probleem lossen.
 • In deze functie ben je voortdurend in contact met collega’s, artiesten en publiek. Je vindt het leuk om met al die verschillende mensen om te gaan en je weet hoe je hen de gevraagde technische ondersteuning kunt bieden. Je voelt de verhoudingen goed aan en schakelt soepel tussen de verschillende betrokken personen of partijen.
 • Gedurende je werk loop je soms tegen onverwachte situaties aan. Je herkent de behoeften en belangen van de klant en komt op zo’n moment en op eigen initiatief met passende oplossingen en ideeën. Je bent dus pro-actief.

Wat bieden wij jou?

 • Een afwisselende en uitdagende baan met eigen verantwoordelijkheden;
 • Moderne apparatuur om mee te werken (MA, Robe, ETC, Digico, Panasonic);
 • In eerste instantie een jaarcontract en als de samenwerking aan beide kanten goed bevalt is verlenging mogelijk;
 • Een salaris volgens CAO Nederlandse Podia, schaal 4 of 5, afhankelijk van jouw ervaring en opleidingsniveau;
 • Een plek in een organisatie met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en voldoende mogelijkheden tot het volgen van cursussen en opleidingen;
 • Een humorvolle werkomgeving en – heel belangrijk! – gratis toegang tot al onze voorstellingen.


Theaters Diligentia en PePijn
vormen samen één organisatie, maar hebben wel ieder een eigen podiumplanning. Omdat wij geloven in de krachtige en ontkrachtende werking van humor zetten we in op een veelkleurige en meerstemmige cabaretprogrammering. We bieden ons publiek cabaretiers, stand-up comedians en kleinkunstenaars die ieder op een eigen manier hun humorvolle boodschap verkondigen. Naast programmering, richten we ons ook op zakelijke verhuur van beide theaters, waarvan de opbrengst in combinatie met de jaarlijkse financiële ondersteuning door de Gemeente Den Haag, ons in staat stelt om ook eigen cabaretproducties vorm te geven. We organiseren en faciliteren voor diverse instanties congressen, lezingen, presentaties en feesten.

De voorstellingen in Theaters Diligentia en PePijn trekken publiek vanuit alle hoeken van de stad en we programmeren artiesten met verschillende achtergronden. Dat maakt ons werk juist zo leuk. Wij hechten veel waarde aan diversiteit op alle niveaus binnen de organisatie en daarnaast maken alle collega’s gelijkwaardig deel uit van onze organisatie. Het is dan ook vanzelfsprekend dat wij iedereen uitnodigen om te solliciteren, ongeacht je leeftijd, gender, culturele achtergrond, van wie je houdt en wat je gelooft.

Hoe kun je reageren?
Ben jij enthousiast om aan de slag te gaan als Medewerker Theatertechniek? Mail jouw motivatie, kort maar krachtig, met Curriculum Vitae naar vacature@diligentia-pepijn.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Theaters Diligentia en PePijn
Lange Voorhout 5, 2514 EA Den Haag
070 3610540
www.diligentia-pepijn.nl