Beste mensen, 

Om met het allerbelangrijkste te beginnen; We hopen uit de grond van ons hart dat jullie en jullie naasten gezond zijn en dat ieder van jullie individueel of samen in deze verwarrende tijd je draai kunt vinden.

Het team van de theaters Diligentia en PePijn werkt vanuit huis en we doen met elkaar ons best om jullie van de juiste informatie te voorzien.
Het doet ons goed om te merken dat iedereen begripvol en geduldig is rond de afwikkeling van alle geannuleerde voorstellingen. Hartelijk dank voor alle opbeurende berichten en harten onder de riem.  

Met deze nieuwsupdate willen we je informeren over de landelijke campagne: bewaar je ticket, geniet later. Waarmee we samen met artiesten, gezelschappen, musici en andere Nederlandse theaters willen vragen om je gekochte theaterkaarten te bewaren. Zo steun je de cultuursector enorm én heb je zelf nog iets in het vooruitzicht.

Goed nieuws
Heb je één of meerdere toegangstickets voor een voorstelling in de periode van 12 maart tot eind juni 2020? Dan blijft jouw kaartje geldig. Per voorstelling nemen wij via de mail contact op met de kaartkopers om 3 opties aan te bieden: 

De opties voor verplaatste voorstellingen:

Optie 1.
Je kunt mee naar de nieuwe datum. 

Optie 2.
De nieuwe datum komt niet goed uit en je vraagt een voucher aan.

Optie 3.
De nieuwe datum komt niet goed uit en je vraagt om restitutie. 


De opties voor geannuleerde voorstellingen:

Optie 1.
Je vraag een voucher aan.

Optie 2. 
Je doneert de waarde van je kaartje.

Optie 3. 
Je vraagt om restitutie.

We vragen je nadrukkelijk om geen gebruik te maken van optie 3, je consumentenrecht op restitutie. Door het niet terugvragen van geld, maar het omzetten naar een voucher, help je ons en de gehele theater- en concertwereld om te overleven. Mocht je desondanks kiezen voor restitutie, dan hebben we daar alle begrip voor in deze onzekere economische situatie.

Meer geduld
We kunnen pas verantwoord met deze opties aan de slag wanneer we van de overheid meer informatie hebben gekregen omtrent de zogenaamde ‘anderhalvemeter regeling’ en de datum of de manier waarop we ten dele kunnen heropenen. De persconferentie van 6 mei levert informatie op die ons aan het denken zet. We puzzelen de mogelijkheden en de consequenties uit...

Donaties
In samenwerking met brancheorganisaties wordt gewerkt aan een transparante manier van verwerking van de donaties door tickethouders. Op voorhand is het standpunt ingenomen om daarin rekening te houden met een rechtmatige verdeling tussen artiest/impresariaat en theater.
We houden ons publiek op de hoogte van de ontwikkelingen daaromtrent.

VRIENDEN
Je steunt de theaters Diligentia & PePijn enorm door VRIEND te worden. 

Contact
Vragen die met dit bericht nog niet beantwoord zijn kun je stellen per mail via service@diligentia-pepijn.nl Op onze website plaatsen we steeds de meest actuele informatie. 

We hopen jullie snel weer live te mogen ontmoeten!

#blijfgezond #blijfthuis