ANIMATO KWARTET

Stichting Kamermuziek Den Haag
di 28 feb 20:15
di 28 feb
20:15
  • di 28 feb
    20:15
    Diligentia
  • Servicekosten: €3,50

Stichting Kamermuziek Den Haag presenteert het Animato Kwartet.

Weer een inmiddels ook in het buitenland veel geroemd ensemble uit eigen land, dat vanaf zijn oprichting in 2013 telkens in de prijzen valt. Om de beginnen bereikte het kwartet in 2014 al meteen als de publieksfavoriet de finale in het Grachtenfestival Conservatorium Concours. In 2020 verzorgde het een optreden op de Amsterdamse Strijkkwartet Biënnale. En in november van dat jaar werden zij geselecteerd uit meer dan 40 aanmeldingen voor één van de vier laureaten van de Dutch Classical Talent Award 2021-2022. In het juryrapport werden zij aangeduid als vier, meteen de aandacht pakkende topspelers met een bruisende energie.

Als onderdeel van het postgraduate programma van de Nederlandse Strijkkwartet Academie, waar het kwartet 3 jaar lang Artist in Residence is, volgt het lessen bij beroemheden als Marc Danel, Eberhard Feltz en masterclasses van bijv. Alfred Brendel en Jan Willem de Vriend. Het kwartet zoekt geregeld uitbreiding van het repertoire door samenwerking met andere instrumentalisten.

De door hen bespeelde violen en cello zijn in bruikleen van het Nationaal Muziekinstrumentenfonds, de altviool is aangeschaft met de steun van de Stichting Eigen Muziekinstrument.

Inga Våga Gaustad - Viool
Tim Brackman - Viool
Elisa Karen Tavenier - Altviool
Pieter de Koe - Cello


PROGRAMMA
Haydn - Strijkkwartet opus 33 nr. 1
Janáček - Strijkkwartet nr. 2, “Intieme Briefe”
Schumann - Strijkkwartet opus 41 nr.1