SITKOVETSKY PIANO TRIO

Stichting Kamermuziek Den Haag
di 6 dec 20:15
di 6 dec
20:15
  • di 6 dec
    20:15
    Diligentia
  • Servicekosten: €2,50

Stichting Kamermuziek Den Haag presenteert het Sitkovetsky Piano Trio.

Na een annulering wegens ziekte in 2017 staat een optreden van het veel geprezen het Sitkovetsky trio weer op het programma. De leden van het trio leerden elkaar kennen op de Yehudi Menuhin school in Engeland en richtten in 2007 het Sitkovetsky Piano Trio op. In 2019 trad de huidige cellist toe.

Het ensemble is inmiddels uitgegroeid tot één van de vooraanstaande pianotrio’s van dit moment met optredens in Europa, de VS, China en Australië. Met zijn dynamische presentatie en doordachte en toegewijde aanpak heeft het ensemble in binnen- en buitenland vanaf de oprichting mooie prijzen en lovende kritieken in de wacht gesleept. Telkens bereikt het trio hoogtepunten met zijn optredens op internationaal gerenommeerde festivals.

De eerste cd van het Sitkovetsky Piano Trio voor BIS Records met werken van Smetana, Suk en Dvorák werd uitgebracht in 2014. Sindsdien is het trio bij stukjes en beetjes bezig met het uitbrengen van een complete Beethoven cyclus. In 2021 stonden opnames van Ravels trio en Saint-Saëns Trio no 2 geprogrammeerd.

Alexander Sitkovetsky - Viool
Isang Enders - Cello
Wu Qian - Piano


PROGRAMMA
Perkins - “Freakshow"
Ravel - Piano Trio in a
Beethoven - Allegretto, WoO 39
Mendelssohn - Piano Trio No. 2 in c op. 66 MWV Q 33