Jetty Mathurin

Madames Jeanette

Stand Up Comedy Night met Jetty Mathurin, Kim Schuddeboom, Anne Neuteboom, Lisa Loeb en Soundos el Ahmadi
Deze voorstelling is onderdeel van CABARETFESTIVAL PEPER
za 23 okt 20:15 - 23:00
za 23 okt
20:15 - 23:00
  • za 23 okt
    20:15 - 23:00
    Koninklijke Schouwburg
    Geweest

Dat je een hap neemt en een hele Madame Jeanette-peper in je mond hebt? Tranen in je ogen, maar dan van het lachen.  Zo'n avond wordt het. Een Comedy line-up van spraakmakende, pittige vrouwen. Ieder met een eigen stijl en een eigen verhaal. Pittige madames Soundos el Ahmadi (ook presentatie), Lisa Loeb, Kim Schuddeboom, Anne Neuteboom  en Jetty Mathurin spelen ieder zo'n 20 minuten van hun eigen materiaal. 

Deze voorstelling in PEPER komt tot stand in een ideale samenwerking met HNT/de Koninklijke Schouwburg

Jetty Mathurin (Paramaribo, 1951) is cabaretière, presentatrice, actrice en logopediste. Eén van haar bekendste karakters is Taante, een personage waarmee ze sinds de 1985 op de planken staat. Ze heeft gespeeld in verschillende tv-series. Op het witte doek is ze nu o.a. te zien in Herman vermoordt mensen’ en de Netflix film Claus 2. In 2017 werd aan haar de Frans Banninck Cocqpenning toegekend. Ze ontving de penning vanwege het feit dat zij als de eerste zwarte cabaretier het theaterlandschap ingrijpend veranderd heeft.

Kim Schuddeboom (Alkmaar, 1985) is een groot deel van haar jeugd opgegroeid in het kleine dorpje Everdingen. Toen ze 18 jaar was ging ze op zichzelf wonen in Utrecht en stortte zich vol overgave in het horecaleven. Als mensen vroegen wat ze met haar leven wilde was het antwoord: “Ik wil cabaretière worden, ooit…” En daar bleef het lang bij. Tot ze haar kroegleven omruilde voor een cabaretopleiding en zich stortte op alle open podia in Nederland. Het heeft haar inmiddels gebracht bij de Comedytrain. Als het aan Kim ligt zegt iedereen wat hij denkt en bestaan er geen ongeschreven regels. Hoe ongemakkelijker ze zich voelt hoe scherper haar comedy. Ze deelt haar verwondering over hoe anderen moeiteloos met de stroming meegaan. Deze wisselt ze af met haar bizarre gedachtekronkels

Anne Neuteboom (Den Bosch, 1989). Zeg maar Neut.
Ze studeerde in 2013 af aan de Koningstheateracademie voor cabaret en kleinkunst. Won in 2014 de juryprijs van het Griffioen Zuidplein Cabaretfestival in Amstelveen. En in 2015 de jury- en publieksprijs van Cabaretfestival Cameretten. In 2019 werd ze genomineerd voor een van de belangrijkste Cabaretprijzen van Nederland, de Neerlands Hoop. Haar stijl is persoonlijk, geëngageerd, energiek en kwetsbaar.

Lisa Loeb  (Amsterdam, 1989)  Ze studeerde cum laude af aan de opleiding Jazz-zang van het Conservatorium en volgde een master Theaterzang aan de Toneelschool en Kleinkunstacademie (Amsterdam). Jarenlang was zij ‘die blonde’ van het succesvolle cabaretduo Matroesjka. Daarmee won ze de publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival, tourde ze langs de Nederlandse theaters en speelde ze meerdere keren Lowlands plat. En nu is Lisa solo in de theaters. Ze is grappiger, persoonlijker en muzikaler dan ooit. Haar nummer ‘Mijn Odyssee’ werd genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs (beste theaterlied). Daarnaast won ze dit jaar vrijwel moeiteloos de hoofdprijs van het TV programma ‘De slimste mens’.

Soundos el Ahmadi (Amsterdam, 1981)
Cabaretier, stand-up comedian, actrice, luis in de pels en mede-programmeur en boegbeeld van PEPER. Op haar vijftiende begon ze met acteren en ontwikkelde toen al belangstelling voor stand-upcomedy. Sinds begin 2007 behoort ze tot de groep comedians van Comedytrain. Dit jaar kwam ze met een van de hoofdrollen, in de naar haar idee geschreven film Meskina op het grote doek. Ze is een veelgevraagde co-host en gesprekspartner. Niet alleen vanwege haar stevige mening en gepeperde uitspraken.

  • Reken op een hoge grapdichtheid
  • Gepeperde teksten 
  • Snedig en scherp

Deze voorstelling is met pauze. Drankjes kun je kopen aan de bar.

De afterparty is in Diligentia met DJ Aiscream bekend van de heetste festivals en podia zoals; LowLands, Amsterdam Open Air, Milkshake Festival, Paradiso, Ziggo Dome, Club NYX, Tivoli, 013, Melkweg en nog veel meer.

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door 

Bekijk onze thema's