Martin Oudshoorn

Lebbis

De Ziel
wo 9 feb 20:15 - 21:45
wo 9 feb
20:15 - 21:45
  • wo 9 feb
    20:15 - 21:45
    Diligentia
    Geweest

Het derde deel uit de trilogie De Bovengrens. 

Volgens onderzoek van de Amerikaans arts MacDougall zou de menselijke ziel 21,3 gram wegen. Hij vindt het weinig. Er is twijfel aan het onderzoek. Dat vindt hij logisch:

Het onderzoek is gedaan begin 20ste eeuw en daarna nooit herhaald. Ik snap wel waarom. Toch wil ik het met je hebben over de ziel, wat het ook is.

Sta je op een mooie zomeravond, kan ook een winteravond zijn, als je maar buiten bent, naar de sterrenhemel te kijken. Dan weet je ogenblikkelijk; wij doen er totaal niet toe. Of wij er zijn of niet zijn is irrelevant. Als wij er niet toe doen, rest ons maar 1 ding. Doen Alsof. Doen alsof we er toe doen. En dat spelletje noemen we dan leven. Met die ziel van ons. En het mooie van doen alsof is, dat alles kan. We kunnen het spel helemaal zelf ontwerpen, de regels, de beloning, het begin en het einde.

Dus dat ga ik bespreken en wel op uiterst humoristische wijze. Want dat zijn jullie van mij gewend en ik heb daar zelf ook lol in. Dus welkom in mijn attractie. Aldus Sibbel.

  • Geëngageerd
  • Snel en slim
  • Op het puntje van je stoel

NRC
“Als geen ander kan Lebbis hypocrisie en leugenachtigheid op de korrel nemen en onverbloemde irritaties in een overtuigende en slimme formulering gieten. Het zijn vermakelijke en onderhoudende verhalen waarmee hij zijn publiek in de greep houdt.” 

Het toegangsbewijs van Diligentia is inclusief een drankje. Dat mag je meenemen in de zaal.
De avond voorafgaand aan de voorstelling ontvang je een mail met last-minute informatie.

Bekijk onze thema's